Monday, February 24, 2014

Jangan undi calon BN yang suka letak jawatan

lajim ukin pkr sabahPengerusi PKR Sabah, Datuk Lajim Ukin berkata rakyat Kajang diminta jangan mengundi calon BN, Datuk Chew Mei Fun kerana beliau suka meletakkan jawatan.

Katanya, dahulu beliau pernah meletakkan jawatan timbalan menteri dan Ketua Wanita MCA kerana tidak sebulu dengan pemimpin partinya.

“Saya bimbang jika beliau menang, beliau akan meletakkan jawatan sebagai ADUN Kajang apabila tidak sebulu dengan pemimpin parti MCA kelak,” katanya kepada FMT mengulas kenyataan Timbalan Presiden MCA, Datuk Dr. Wee Ka Siong yang mengatakan Mei Fun seorang yang tegas.

Menurut Ka Siong, ini kerana personaliti Mei Fun agak kontras dengan calon pakatan pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim. Anwar hari ini cakap tidak bertanding, esok dia boleh masuk bertanding.

“Mei Fun kata dia akan letak jawatan, tidak kira jawatan timbalan menteri pun dia letak jawatan. Itu bezanya seorang pemimpin yang melakukan apa dijanjikan. Tidak seperti pemimpin yang cakap tidak serupa bikin,” kata Ka Siong lagi.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pemberita semasa menyertai kepemimpinan MCA mengadakan tinjauan mesra dan melawat beberapa pusat daerah mengundi sekitar Kajang di sini semalam.

Menurut Lajim yang juga ADUN Klias, MCA ketandusan pemimpin lelaki kerana terpaksa meletakkan calon wanita sebagai calon pada 23 Mac ini.

“Atau adakah pemimpin lelaki MCA pengecut untuk berhadapan dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim sehingga Mei Fun terpaksa dikorbankan?” soal beliau.

23 Mac ini akan menyaksikan pertarungan tiga penjuru di antara calon PKR, Anwar Ibrahim; calon BN, Chew Mei Fun dan calon Bebas, Datuk Zaid Ibrahim. -FMT

No comments:
Write comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.